Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, διαγράφηκε και επίσημα, με ομόφωνη απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παρέμεινε περίπου για ένα λεπτό στην αρχή της συνεδρίασης. Αποχωρώντας μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής λέγοντας:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει, γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς. Τότε είναι τιμή μου. 

Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως, ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται, το γεγονός ότι η παρουσία μου, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό  του υπουργείου Τουρισμού, όπου σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω, ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές, αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή απαρτίζεται από τον πρόεδρο Γιάννη Τραγάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα και τους βουλευτές Θανάση Δαβάκη και Θεόδωρο Καραόγλου.

Κατά «διαβολική σύμπτωση», ο κ. Σαλμάς μαζί με τους κ. Δαβάκη και Καράογλου είχαν συνυπογράψει την ερώτηση των «11», η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για να κάνει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις που έβαλαν «φωτιά στα τόπια».

Ο κ. Σαλμάς, υπενθυμίζεται, καταγγέλλει φωτογραφικούς διαγωνισμούς από το υπουργείο Πολιτισμού υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας για τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων και μάλιστα είχε καταθέσει σχετική ερώτηση που απαντήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τον Ιούλιο.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαλμάς προειδοποιεί ότι θα κάνει νέες καταγγελίες στις τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου λέγεται ότι το γυαλί στις σχέσεις με τον παλαιό «γαλάζιο» βουλευτή είχε ραγίσει εδώ και καιρό και ο ίδιος το έδειχνε σε κάθε αφορμή, βάλλοντας εναντίον κυβερνητικών και υπουργικών επιλογών. Άλλωστε, είχε αντιπαρατεθεί με τον κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη Κ.Ο. του κόμματος.

Τέλος, μπορεί το μέτωπο Σαλμά να κλείσει σήμερα, μένει όμως να φανεί, αν θα υπάρξουν νέα «επεισόδια» στο σίριαλ με τα κόκκινα δάνεια. Κάποιοι εκ των «11» βουλευτών σκέφτονται να κάνουν εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα, προσδοκώντας σε μια νέα, επιπρόσθετη ρύθμιση από το υπουργείο. Επίσης, στο τραπέζι είναι και άλλες ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας και της λεγόμενης «κοινωνικής ατζέντας».

Διαβάστε ακόμη: