Τα ξένα μέσα την αποκαλούν  “Καρυάτιδα”.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της χώρας μας, που έχει αφήσει το στίγμα της τόσο στην ελληνική, όσο και τη διεθνή μόδα, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες του οίκου Dior.

Πρόσφατα, πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του οίκου για τη συλλογή Haute Couture Spring 2021, υπό τη μορφή ενός 15λεπτου φιλμ σκηνοθετημένο από τον σπουδαίο Matteo Garrone.

Ποια είναι η Ροζάνα Γεωργίου

Η Ροζάνα Γεωργίου (Ros Georgiou) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου του 1994, από Ολλανδέζα μητέρα και Έλληνα πατέρα με καταγωγή από το Μεσολόγγι.

Στα 27 της, είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει καταφέρει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πιο περιζήτητων μοντέλων στο κόσμο.

Το ντεμπούτο στο Παρίσι

Με όπλο την αιθέρια ομορφιά της, έκανε το ντεμπούτο της στην παριζιάνικη εβδομάδα μόδας πρωταγωνιστώντας στα shows των Celine, DriesVan Noten, Anna Sui και Sonia Rykiel.

Από τότε, δεν έχει σταματήσει να είναι περιζήτητη από τους κορυφαίους οίκους μόδας: από Hermes, μέχρι Ferre, Celine, Marni, Calvin Klein, Verscace, Dries Van Noten, Aquascutum, Jil Sander, Alexander McQueen.

Παράλληλα, η Ροζάνα, έχει ποζάρει για εξώφυλλα πολλών ελληνικών αλλά και ξένων περιοδικών όπως τα V magazine, Vogue, Amica, Dazed & Confused κ.α.

Τι την ρωτούν όταν μαθαίνουν ότι είναι Ελληνίδα:

Σε συνέντευξή της στο ozon magazine, έχει πει ότι μόλις μαθαίνουν ότι η καταγωγή της είναι από την Ελλάδα, της ζητούν πληροφορίες για τα νησιά μας και προτάσεις για τις διακοπές της.

Και φυσικά εκείνη μιλά για τα νησιά μας με τα καλύτερα λόγια!

Παλαιότερα έχει δηλώσει: “Υπάρχουν άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα που νομίζουν πως είμαι celebrity και προσπαθούν να με αντιμετωπίσουν ως τέτοιο. Τότε είναι που βάζω τα γέλια, γιατί εγώ δεν είμαι. Αγαπώ πολύ την δουλειά μου, χαίρομαι με αυτή μου την εξέλιξη αλλά έως εκεί. Κάθε φορά που τελειώνω μια δουλειά, είτε αυτή είναι φωτογράφηση ή πασαρέλα, ”επιστρέφω” στον κανονικό μου εαυτό. Βέβαια είναι πολύ σουρεάλ τη μια στιγμή να σε φωτογραφίζει ο Steven Meisel, και την επομένη να είμαι πίσω στο σχολείο και στα θρανία. Αλλά και αυτό έχει και την πλάκα του”.