Τα τελευταία χρόνια, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί περισσότερα γιοτ από ποτέ. Οπότε το να εμπνευστεί κανείς ένα concept που πραγματικά θα προκαλέσει το ενδιαφέρον δεν είναι κάτι εύκολο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Lazzarini Design Studio θέλει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.

Έτσι, μήνες αφότου είχε παρουσιάσει το concept για ένα σούπερ γιοτ που μπορεί και να πετάει, η εταιρεία που έχει έδρα τη Ρώμη, παρουσιάζει ένα νέο σχέδιο για ένα «φουτουριστικό» πλοίο που μοιάζει να έχει βγει από ταινία της σειράς Star Trek.

Το Royal Alpha One έχει μήκος μόλις 20 μέτρα (65 πόδια). Είναι, δηλαδή, αρκετά μικρότερο από τα πρωτότυπα σχέδια για σούπερ γιοτ για τα οποία είναι γνωστή η εταιρεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου εντυπωσιακό ή καινοτόμο.

Στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν ένα συμπαγές σκάφος το οποίο θα δίνει την αίσθηση του σούπερ γιοτ. Αν οι απεικονίσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα είναι κοντά στην πραγματικότητα, σίγουρα το πέτυχαν. Πηγή έμπνευσης ήταν η Royal Jet Capsule της Lazzarini. Ένα «γιοτ-θάλαμος» με μήκος 7,6 μέτρα και πλάτος 3,3 μέτρα.

Όσον αφορά το Royal Alpha One, προβλέπεται να έχει τρία καταστρώματα, ενώ οι εσωτερικοί του χώροι μοιάζουν με αυτούς ενός ιδιωτικού τζετ με ευρύχωρα σαλόνια και πολυτελείς καρέκλες. Θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 επιβάτες, ενώ θα διαθέτει 3 πολυτελείς καμπίνες, ένα γκαράζ γεμάτο με παιχνίδια για τη θάλασσα και μια πολύ μεγάλη τραπεζαρία.

Όμως το highlight είναι σίγουρα το τζακούζι στην οροφή του σκάφους, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα. Όμως και οι εσωτερικοί χώροι δεν φείδονται θέας χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κυριαρχούν στο πάνω μέρος της κατασκευής.

Για τον τρόπο κίνησης του σκάφους η σχεδιαστική ομάδα έχει στο μυαλό της ένα δίπλο ή τριπλό σύστημα προώθησης Volvo Penta IPS με μέγιστες ταχύτητες ανάμεσα στους 32 και τους 42 κόμβους, όμως ένα σύστημα προώθησης με καύσιμο το υδρογόνο είναι επίσης μία πιθανότητα. Η εταιρεία έχει τιμολογήσει το project στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμά ότι η κατασκευή του θα χρειαστεί 15-16 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το Royal Alpha One μπορεί να είναι έτοιμο να πλεύσει έως το τέλος του 2023 αν βρεθεί σύντομα αγοραστής, κάτι για το οποίο η Lazzarini είναι αισιόδοξη.

Το Royal Apha One είναι το πιο πρόσφατο από μία σειρά από συναρπαστικά project για γιοτ που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσά τους και ένα ιστιοφόρο σούπερ γιοτ από την Iddes Yachts το οποίο έχει μηχανή που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και σχεδιάστηκε ειδικά για φιλικά στο περιβάλλον ταξίδια στη θάλασσα.