Νότια της Κρήτης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το υπερπολυτελές σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Solaris.

Σύμφωνα με το Marine Traffic, το Solaris το οποίο πλέει με σημαία από τις Βερμούδες, σαλπάρει προς άγνωστη κατεύθυνση μεν αλλά προς τα ανατολικά, ενώ αναμένει εντολές για το τι πορεία θα ακολουθήσει.

Η  Daily Mail αναφέρει με τη σειρά της ότι το Solaris των 430 εκατομμυρίων λιρών έφυγε βιαστικά από τη Βαρκελώνη την Τρίτη, καθώς οι κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη έφερναν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο κατάσχεσης του υπερπολυτελούς σκάφους. Πιστεύεται ότι ήθελε να μεταφέρει το γιοτ του από τα ευρωπαϊκά ύδατα, παρόλο που δεν του είχε επιβληθεί ακόμη κυρώσεις τότε από την ΕΕ.

Σημειώνεται πως και τις προηγούμενες ημέρες η συμπεριφορά του σκάφους ήταν παρόμοια, αφού, αφότου έφυγε από τη Βαρκελώνη, έπλεε νότια της Σικελίας προς άγνωστο προορισμό, όταν και τελικά δήλωσε πως θα έφτανε στο Τιβάτ του Μαυροβουνίου. Από εκεί στην συνέχεια αναχώρησε και πλέον βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Το Solaris, το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο και το δικό του σύστημα ανίχνευσης πυραύλων, υποβαλλόταν σε επισκευές στο λιμάνι της Βαρκελώνης πριν φύγει ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα. Λέγεται, σύμφωνα με τη DailyMail, ότι είπαν στο προσωπικό να γκρεμίσει σκαλωσιές για να μπορέσει να φύγει γρήγορα.