Συνεχίζουν οι έρευνες για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Κανένα από τα αιτήματα της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έγιναν δεκτά από τη 18η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας τον περασμένο Γενάρη, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», στις 28 Απριλίου, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, κατέθεσε μέσω των συνηγόρων της, έγγραφο στην ανακρίτρια αιτούμενη τη διενέργεια επιπλέον συγκεκριμένων πράξεων, με την ελπίδα να προκύψουν νέα στοιχεία, που θα της έδιναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει πιο ανοιχτά, τις σε βάρος της κατηγορίες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προέβη σε συνολικά τέσσερα αιτήματα:

  1. Να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Με άλλα λόγια, το πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.
  2. Να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή-βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου.
  3. Να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα.
  4. Να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να σταθεί στο πλευρό της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα τέσσερα αιτήματα της 33χρονης. Το σκεπτικό της ήταν πως κάποια από τα αιτήματα έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία ενώ τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην υπόθεση. Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης απορρίφθηκε, με την ανακρίτρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση».

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.