Οχηματοπομπή που μετέφερε Ουκρανούς πολίτες επλήγη την Παρασκευή από ρωσικό πύραυλο κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες.

Οι Ρώσοι ωστόσο κατηγορούν το Κίεβο για το θανατηφόρο πλήγμα. Η επίθεση συνέβη λίγες ώρες πριν την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να πάνε σε κατεχόμενες περιοχές προκειμένου να παραλάβουν συγγενείς τους και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια», τόνισε.

«23 νεκροί και 28 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστικό κονβόι στη Ζαπορίζια. Η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης που δεν αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή και αδιαφορε΄ιγια κάθε διεθνώς αναγνωρισμένο κανόνα πολέμου» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας, Μιχάλιο Φεντόροφ.

Ουκρανούς μαχητές κατηγορούν οι Ρώσοι

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και σήμερα ανακοινώνει την προσάρτηση εδαφών σε τέσσερις περιοχές στα ανατολικά, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Οι Ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

Διαβάστε ακόμη: