Με την επιθετικότητα της Μόσχας να συνεχίζεται και τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας – Συρίας, λόγω στρατιωτικών επιχειρήσεων της πρώτης πλευράς, να επικρατούν ακόμη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει νέες συνομιλίες με τον Σεργκέι Λαβρόφ, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Άγκυρα.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, γνωστοποίησε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ θα μεταβεί το διήμερο 06 – 07 Απριλίου στην Τουρκία, προκειμένου να συναντήσει τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου.

Η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν «την κατάσταση και το μέλλον της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως το εμπόριο, την ενέργεια και τον τουρισμό». Ακόμη, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ και η κατάσταση στην Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν θα τεθεί στο «τραπέζι» των συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται ότι Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν συναντηθεί πριν από έναν μήνα, στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της G20 στο Νέο Δελχί, συνομιλώντας για το θέμα της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο έργο των ενδιαφερόμενων χωρών της περιοχής για την ομαλοποίηση των τούρκο – συριακών σχέσεων, συγχρόνως με την αύξηση των κοινών προσπαθειών για την εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία», αναφέρθηκε τότε, στο ανακοινωθέν της υπηρεσίας ενημέρωσης της Μόσχας.

Διαβάστε ακόμη: