Απροσδόκητο περιστατικό σε τουρνουά σκακιού στη Ρωσία, όταν ρομπότ – παίκτης έσπασε το δάχτυλο ενός επτάχρονου αγοριού, που βρισκόταν απέναντί του.

Συγκεκριμένα, ο τραυματισμός έλαβε χώρα σε αγώνα του “Moscow Chess Open”, όταν το ρομπότ πήρε το πιόνι του αγοριού κι αυτό με τη σειρά του, έκανε μία κίνηση για να το πάρει πίσω. Τότε, το ρομπότ έπιασε το δάχτυλο του παιδιού, με αποτέλεσμα να το σπάσει.

«Ένα ρομπότ έσπασε το δάχτυλο ενός παιδιού· αυτό, φυσικά, είναι κακό», σχολίασε ο Σεργκέι Λαζάρεφ, Πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Μόσχας, επισημαίνοντας επιπλέον:

«Το ρομπότ ήταν νοικιασμένο, έχει εκτεθεί σε πολλά μέρη από ειδικούς για πολύ καιρό. Ωστόσο, οι κατασκευαστές του παρέβλεψαν κάποιες ατέλειες, όπως φαίνεται. Το παιδί έκανε μία κίνηση και ύστερα από αυτό, ήταν απαραίτητο να αφήσει κάποιον χρόνο στο ρομπότ για να ανταποκριθεί. Όμως, το αγόρι βιάστηκε και το ρομπότ το άρπαξε».

Πάντως, το τραυματισμένο αγόρι δεν το έβαλε κάτω, αλλά αντιθέτως, συνέχισε να αγωνίζεται στο τουρνουά. Μπορεί τη στιγμή του περιστατικού, παρευρισκόμενοι να βοήθησαν τον νεαρό να απομακρυνθεί από τη θέση του, ωστόσο, την επόμενη ημέρα, συμμετείχε σε αγώνα, με το δάχτυλό του σε γύψο.

Η στιγμή του τραυματισμού: