Η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης στην αντιπαράθεση με τη Δύση για την Ουκρανία, όμως, οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της, τόνισε σήμερα (27/04) η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν προειδοποιήσει ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μίας καταστροφικής πυρηνικής σύγκρουσης.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το χειρότερο σενάριο, ωστόσο, όχι με κόστος να παραβιάσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα», σημείωσε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει ασκήσει έντονη κριτική στη Δύση για την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία για την επέκταση της στρατιωτικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Αυτόν τον μήνα, η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ και η Ουκρανία επιθυμεί να ενταχθεί στη Συμμαχία, αν και ορισμένες ΝΑΤΟϊκές χώρες αντιτίθενται σε αυτή την προοπτική.

«Αυτές (σ.σ. οι Ηνωμένες Πολιτείες) συνεχίζουν σκόπιμα να παραβιάζουν τα θεμελιώδη συμφέροντά μας, σκόπιμα δημιουργούν κινδύνους και αυξάνουν τις πιθανότητες μίας σύγκρουσης με τη Ρωσία», υποστήριξε η Μαρία Ζαχάροβα, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: