Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται από τον Στόλο του Ειρηνικού.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση φαίνεται ο Σοϊγκού να λέει ότι οι ασκήσεις περιελάμβαναν «προσομοιώσεις πληγμάτων σε εχθρικές ναυτικές ομάδες» στον Ειρηνικό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανταπάντησε λέγοντας ότι αιφνίδιοι έλεγχοι έδειξαν ότι ο Στόλος του Ειρηνικού, που έχει τη βάση του στη ρωσική Άπω Ανατολή, έχει υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ότι η προτεραιότητα της Ρωσίας είναι η Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι μια μεραρχία αμυντικών πυραυλικών συστημάτων Bastion αναπτύχθηκε στο Παραμουσίρ, μια από τις Κουρίλες νήσους στον βόρειο Ειρηνικό, ορισμένες από τις οποίες η Ιαπωνία θεωρεί δικό της έδαφος.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε δηλώσει ότι η κίνηση, την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη, είναι μέρος μιας ευρύτερης ενίσχυσης των αμυντικών συστημάτων της χώρας στις αχανείς περιοχές της στην Άπω Ανατολή, απαντώντας εν μέρει σ’ αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε προσπάθειες των ΗΠΑ να «περιορίσουν» τη Ρωσία και την Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα