Η FSB εξηγώντας το αίτημα για αύξηση των κονδυλίων που αφορούν στα έξοδα κηδείας, λέει ότι οι πρόσθετες αυτές δαπάνες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ετήσια αναπροσαρμογή των κοινωνικών κονδυλίων.

ΗΟμοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ζήτησε την 50ή ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία από την κυβέρνηση να αυξήσει κατά 17% τα κονδύλια που διατίθενται ως έξοδα για κηδείες και επιτύμβιες στήλες για τους στρατιωτικούς που χάνουν την ζωή τους, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Αυτή τη στιγμή για τα έξοδα κηδείας δίνονται έως 20.350 ρούβλια, ενώ στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη έως 28.178 ρούβλια. Η FSB στην πρόταση που παρουσίασε στην κυβέρνηση για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος ζητά να αυξηθούν αυτά τα ποσά αντίστοιχα στα 23.837 και 33.005 ρούβλια. Τα έξοδα για την επιτύμβια πλάκα προτείνεται να αυξηθούν κατά 4.800 – 6.000 ρούβλια. Συνολικά τα έξοδα της κηδείας για κάθε στρατιωτικό που σκοτώθηκε θα αυξηθούν στα 56.400 – 74.200 ρούβλια, ανάλογα με την θέση και την τοποθεσία που θα ταφεί

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η αύξηση των τιμών επιταχύνθηκε αισθητά λόγω των δυτικών κυρώσεων, της αποχώρησης ξένων εταιρειών, του πανικού που προκλήθηκε στους καταναλωτές και των προβλημάτων στις προμήθειες.

Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο έφθασε το 17% και ακριβώς στο ποσοστό αυτό ζητά η FSB να γίνει η αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται ως έξοδα κηδείας.

Η FSB απέτρεψε «τρομοκρατική επίθεση» σε στρατιωτική εγκατάσταση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τέσσερα μέλη μιας ισλαμιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης στην περιοχή Κάλουγκα νοτιοδυτικά της Μόσχας τα οποία προετοίμαζαν μια «τρομοκρατική επίθεση», μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Και οι τέσσερις, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν μέλη της οργάνωσης «Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ -Σαμ»