Περισσότεροι από 40 Ρώσοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη καυσίμων μετά τη επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην πόλη Προλετάρσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην πόλη αυτή της περιφέρειας του Ροστόφ, όπου η πυρκαγιά συνέχιζε να πλήττει μια βιομηχανική εγκατάσταση για δεύτερη συνεχή ημέρα, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα η διοίκηση της περιοχής Προλετάρσκ.

“Επί του παρόντος, 41 πυροσβέστες έχουν εξεταστεί στο κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής”, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βασίλι Γκολούμπεφ στο Telegram.

“Δεκαοχτώ μεταξύ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, από τους οποίους πέντε νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας”, πρόσθεσε.

Εστάλησαν πρόσθετα μέσα για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και ενώ επικρατούν “πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών”, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο κυβερνήτης.

Χθες, ο κυβερνήτης είχε δηλώσει ότι η φωτιά οφειλόταν στην πτώση συντριμμιών μετά “την απώθηση από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας μιας επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη” και ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί.

Από την πλευρά της, πηγή στις τάξεις των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού (GUR) επιβεβαίωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν επιτεθεί στην εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων και πετρελαϊκών προϊόντων Kavkaz, που βρίσκεται στο Προλετάρσκ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η εγκατάσταση αυτή τροφοδοτούσε το ρωσικό “στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα”.

Πόλη με σχεδόν 20.000 κατοίκους, το Προλετάρκ βρίσκεται περίπου 200 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα και περίπου 350 χλμ. από τις εμπόλεμες ζώνες που κατέχει το Κίεβο στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Από την αρχή της σύγκρουσης το 2022, το Κίεβο στοχοθέτησε επανειλημμένα εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία, ορισμένες βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, στο πλαίσιο αυτού που το Κίεβο χαρακτήρισε “δίκαια” αντίποινα στις επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών του.

Οι επιθέσεις αυτές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούνται καθώς η Ουκρανία εξαπολύει τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες μια άνευ προηγουμένου διασυνοριακή επίθεση στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ, της οποίας δηλώνει ότι ελέγχει περισσότερες από 80 τοποθεσίες.

Διαβάστε ακόμη: