Συνήθως η Rolls – Royce μάς συστήνει ειδικές παραγγελίες οχημάτων που έχουν δημιουργηθεί με εντολή εκλεκτών πελατών της.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως η νέα Ghost Prism εκφράζει κάτι γενικότερο, το οποίο είναι ο κόσμος της σύγχρονης σχεδίασης. Άλλωστε, πολλοί πελάτες της Rolls-Royce προέρχονται από τον χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής, αποτελώντας έτσι πηγή έμπνευσης για τη νέα Ghost Prism.

Η επιλογή σκούρων αποχρώσεων με διακριτικές χρωματικές πινελιές, δημιουργούν τον πιο ουδέτερο και συνάμα διαχρονικό καμβά της νέας Ghost Prism. Η γκρι «Gunmetal» απόχρωση του αμαξώματος έχει πλούσιο μεταλλικό φινίρισμα, που παράγεται μέσω μιας απαιτητικής διαδικασίας 10 βημάτων. Σύμφωνα με την Rolls – Royce εφαρμόζονται σχολαστικά τέσσερα στρώματα χρώματος και στη συνέχεια γυαλίζονται με το χέρι για 16 ώρες.

Στη μάσκα, στους πλευρικούς καθρέπτες και στο πίσω χείλος του οχήματος δεν έχει εφαρμοστεί χρώμιο, αλλά μια ειδική γυαλιστερή μαύρο – γκρι απόχρωση. Πρώτα χρησιμοποιείται ένα ελαφρύ λειαντικό σε κάθε κομμάτι, ώστε να εφαρμοστεί στη συνέχεια ένα ανθεκτικό αστάρι και έπειτα έρχονται τέσσερις στρώσεις χρώματος. Το επόμενο βήμα είναι να γυαλιστούν ξανά αυτά τα κομμάτια για να διασφαλιστεί ότι ταιριάζουν με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Οι πελάτες μπορούν να βάλουν κόκκινο, τυρκουάζ, πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα σε ορισμένα σημεία, τα οποία είναι οι δαγκάνες των φρένων, τα κεντρικά καπάκια των τροχών, η διακοσμητική λωρίδα πλευρικά του οχήματος και η βάση του μπροστινού προφυλακτήρα.

Αυτές οι χρωματικές πινελιές επεκτείνονται και στο εσωτερικό της νέας Ghost Prism, με την οροφή να έχει 1.040 φωτεινά «αστέρια», τα οποία τοποθετούνται με το χέρι σε μικρές οπές. Η Rolls  -Royce δεν αναφέρεται στον κινητήρα της νέας Ghost Prism, προφανώς γιατί στο πόστο του έχει παραμείνει ο γνωστός V12 twin – turbo των 6.75 λίτρων, απόδοσης 571 ίππων και 850 Nm ροπής.

Η βρετανική εταιρία των υπερπολυτελών και πανίσχυρων supercars θα κατασκευάσει μόνο 120 αντίτυπα της συλλεκτικής Ghost Prism, τιμώντας έτσι τη φετινή 120η επέτειό της.

Διαβάστε ακόμη: