Φωτογραφίες που δεν είχαν προηγουμένως εμφανιστεί που δείχνουν τους Rolling Stones «στην ακμή τους» εκτίθενται σε γκαλερί τέχνης του Λονδίνου.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο “Spanish Tony” Sanchez, ο οποίος έζησε και δούλεψε με το συγκρότημα ως επιμελητής για ένα διάστημα και θεωρήθηκε ότι είχαν χαθεί, σύμφωνα με δήλωση των διοργανωτών της έκθεσης.

 

«Αυτές οι εκτυπώσεις που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους φωτογραφικούς σταθμούς των Rolling Stones που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και χρόνια», αναφέρει η δήλωση.

Η έκθεση, με τίτλο «Elegantly Wasted», θα περιλαμβάνει φωτογραφίες των Stones «που τραβήχτηκαν στην ακμή τους», σύμφωνα με τη δήλωση της Bayliss Rare Books και της Spanish Tony Media.

«Ο Tony είχε μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στο συγκρότημα», γράφει. «Αυτές οι φωτογραφίες είναι τα πιο ιδιότυπα πλάνα του συγκροτήματος, στο οποία θα μπορούσε να ελπίζει ένας συλλέκτης».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου στην J/M Gallery του Λονδίνου και περιορισμένες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες για αγορά μέσω της Bayliss Rare Books.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτό το έργο. Πέρασα μήνες ψάχνοντας το αρχείο του Tony – χιλιάδες αρνητικά – και είμαι έκπληκτος από την μοναδική ματιά του Tony και την ποιότητα αυτών των εικόνων», δήλωσε ο Oliver Bayliss, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Bayliss Rare Books. «Οι θαυμαστές και οι συλλέκτες θα το απολαύσουν πραγματικά».

Ο Sanchez, ο οποίος πέθανε το 2000, ήταν ένας Βρετανός φωτογράφος ισπανικής καταγωγής που εργάστηκε ως βοηθός του κιθαρίστα των Stones, Keith Richards.

Οι Rolling Stones πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα μια περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ξεκινώντας από το Χιούστον στις 28 Απριλίου και καταλήγοντας στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια στις 17 Ιουλίου.

Η περιοδεία θα περιλαμβάνει κλασικές επιτυχίες καθώς και μουσική από το τελευταίο τους άλμπουμ, «Hackney Diamonds», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: