Το Roland Garros είναι το τουρνουά του Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός πήρε την 105η νίκη του στο Γαλλικό grand slam και την 14η πρόκρισή του στα ημιτελικά. Από αυτή τη φάση κι έπειτα, δεν έχει γευτεί ποτέ την ήττα στο Philippe Chatrier o Ισπανός, που έχει ρεκόρ 26-0 νίκες σε ημιτελικούς και τελικούς στο Roland Garros!

Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν κατάφερε να πάρει ένα σετ στο ματς και να σταματήσει ένα σερί 36 διαδοχικών κερδισμένων σετ του Ραφαέλ Ναδάλ στο Roland Garros!

Ο Ισπανός προηγήθηκε με σετ, κάνοντας 2 φορές break στο σερβίς του Σβάρτσμαν στο 1ο σετ, για να το κερδίσει με 6-3, τα πράγματα όμως έγιναν πιο επικίνδυνα στη συνέχεια για τον Ισπανό.

Στο 2ο σετ ο Αργεντινός προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 3-3. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά, κρατώντας το σερβίς του για το 4-3 και αργότερα για το 5-4, ενώ στο 10ο game έκανε ένα πολύ μεγάλο break, επιστρέφοντας από το 30-0, για να γίνει ο πρώτος παίκτης από τον τελικό του 2019 και τον Ντομινίκ Τιμ, που παίρνει σετ από τον Ναδάλ στο Roland Garros.

Και στο 3ο σετ στάθηκε εξαιρετικά καλά ο Σβάρτσμαν, δείχνοντας ικανός να κάνει τη ζημιά. Ήταν μπροστά μέχρι το 4-3, ενώ γέμισε και κάποια service games του Ισπανού, χωρίς ωστόσο να φτάσει σε κάποιο break point. Πρώτος σε break point σ’ αυτό το σετ έφτασε ο Ναδάλ, που έκανε το break στο 9ο game, πέρασε μπροστά με 5-4 και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ με ένα love service game.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα υπήρχε ένας παίκτης στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Ναδάλ. O κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έχασε μόνο 5 πόντους στο 4ο σετ και 7 πόντους στα 9 τελευταία games του αγώνα, για να ολοκληρώσει με ένα bagel τον θρίαμβό του.