Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς υποδέχθηκε σήμερα η Ρόδος. Το «viking Saturn» όπως ονομάζεται έφτασε στο λιμάνι στις 7 το πρωί του Σαββάτου και μαζί του έφερε περίπου εννιακόσιες επιβάτες που έρχονταν κυρίως από την Αμερική.

Οι τοπικοί φορείς του νησιού υποδέχθηκαν ένθερμα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2024, δίνοντας έτσι την έναρξη της τουριστικής σεζόν για το νησί.

Στελέχη επιφορτισμένα με τον τουρισμό στο δήμο της Ρόδου έδωσαν τις απαραίτητες έντυπες αλλά και ψηφιακές πληροφορίες για το νησί των ιπποτών στους επισκέπτες ενώ τους κέρασαν το τοπικό τους έδεσμα, τα μελεκούνια. Οι πρώτοι αυτοί επισκέπτες έμειναν πλήρως ενθουσιασμένοι από τον τρόπο που τους καλωσόρισαν ευχαριστώντας ολόκληρη την διοργάνωση που προετοιμάστηκε.

Για όσους ήταν παρόντες ακολούθησε ξενάγηση εντός του κρουαζιερόπλοιου, ενώ πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή του εθίμου κατά το οποίο ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού Γεώργιος Τόππος αντάλλαξε δώρα με τον καπετάνιο του πλοίου captain Andrew Steen.

Το κρουαζιερόπλοιο που έκανε ποδαρικό στα νερά της Ρόδου, θα συνεχίσει το ταξίδι του στις έξι το απόγευμα κατευθυνόμενο στο Κουσάντασι στα παραλία της Τουρκίας, ενώ θα ξανά προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου σε περίπου μια εβδομάδα από σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: