Επί 12 ολόκληρα χρόνια αναζητούσαν οι Αρχές της Σλοβενίας έναν δράστη για μια απάτη που διέπραξε το 2010 στη Βοσνία. Δώδεκα χρόνια μετά οι Αστυνομικές Αρχές της Ρόδου, συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος περνούσε ανέμελα τις διακοπές του στη Ρόδο. Ο αλλοδαπός που τόσα χρόνια απολάμβανε την ελευθερία του, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας που είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης κι έτσι τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου όπου αφού κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία σε βάρος του, μέχρι την ολοκλήρωση τους, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Την ίδια ώρα ακόμη μια σύλληψη αλλοδαπού έγινε στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για έναν 52χρονο από το Ισραήλ ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (22 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος εντοπίσθηκε στο πλαίσιο διαβατηριακού ελέγχου ως εκζητούμενος από τις διωκτικές Αρχές του Περού για υπόθεση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», αυτός ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου από όπου κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία σε βάρος του, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της διατηρείται η κράτηση του.

Tέλος σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί δεν συναινούν να εκδοθούν στις χώρες από τις οποίες αναζητούνταν.