Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το πρωί (12/06), όταν ΙΧ φορτηγό, το οποίο οδηγούσε 57άχρονος μεταφέροντας παράνομα 17 μετανάστες, προσέκρουσε σε περίφραξη οικίας, με συνέπεια να ανατραπεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ένας μετανάστης ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του οχήματος, ενώ οι υπόλοιποι 16 διακινούμενοι, όπως επίσης και ο οδηγός, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με σταθμούς του ΕΚΑΒ σε διάφορα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το φορτηγό εντοπίσθηκε αρχικά να κινείται στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, και καθώς κρίθηκε ύποπτο, αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος, όμως, άλλαξε πορεία, ανέπτυξε ταχύτητα και χάθηκε από το σημείο.

Εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες, όταν το όχημα ανετράπη στον οικισμό Ίασμος. Ο διακινητής είναι γεωργιανής καταγωγής και νοσηλεύεται φρουρούμενος, κατά πληροφορίες.

Στο μεταξύ, σε τρεις ακόμη αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24άωρο σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, συνελήφθησαν συνολικά έξι διακινητές για παράνομη προώθηση μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Πιο χαρακτηριστική, η περίπτωση διακινητή που μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα.