Λάμψη από Χόλιγουντ θα υπάρξει, πιθανότατα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, στη Δράμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα ξένης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ήδη έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία.

«Η εταιρία παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας προσέγγισε αρχικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να κάνει αυτοψία σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι πιθανόν να ενδιέφεραν τον σκηνοθέτη της. Πρόκειται για μια ταινία δράσης που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα σχετίζεται με ένα πρώην κατάδικο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους Προσοτσάνη, Δράμας και Παρανεστίου τους οποίους έχουν ήδη επισκεφθεί στελέχη της παραγωγής και ο υπεύθυνος για τη φωτογραφία της.

Στις περιοχές αυτές, στο στόχαστρο είναι το σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο «ενθουσίασε ως τοποθεσία με τα φυσικά του χαρακτηριστικά τους ανθρώπους της παραγωγής», το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας, ένα «ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της πόλης», στο οποίο αναμένεται να γυριστούν εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές, αλλά και εξωτερικά location κοντά στην ορεινό όγκο και τη γέφυρα Παρανεστίου, μονοπάτια και φυσικά τοπία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γυρισμάτων. Τα συγκεκριμένα σημεία, σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, έχουν προκριθεί από τον σκηνοθέτη της συγκεκριμένης κινηματογραφικής ταινίας, αφού «φαίνεται να καλύπτουν τις απαιτήσεις του».

Όσο για το αν θα γυριστούν τμήματα ή το σύνολο των σκηνών για τη συγκεκριμένη ταινία στην περιοχή, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είπε πως ένα «σημαντικό κομμάτι της τελικής ταινίας να έχει γυριστεί στη Δράμα» θα είναι ένα «πολύ σημαντικό γεγονός» ενώ συμπλήρωσε πως όπως συνέβη με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να γίνει κάλεσμα σε κάστινγκ για βοηθητικούς ηθοποιούς από τον τοπικό πληθυσμό στις τοποθεσίες των γυρισμάτων.

Η είδηση έχει ενθουσιάσει τόσο τους φορείς και επαγγελματίες της περιοχής όσο και τους θαυμαστές του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών.