Μετά τον δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο Μαξίμου και τον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού, έφθασε η ώρα για ευρύτατες αναδομήσεις τόσο σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπουργείων, όσο και σε πρόσωπα που είχαν τεθεί επικεφαλής οργανισμών του Δημοσίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά πληροφορίες είναι δυσαρεστημένος από την απόδοση πολλών γενικών γραμματέων οι οποίοι βάσει του πρωθυπουργό – κεντρικού σχεδιασμού είχαν στην πλειονότητα τους τοποθετηθεί απευθείας από το Μαξίμου και όχι από τους αρμόδιους υπουργούς!

Ωστόσο στην πράξη το μοντέλο απέτυχε, όχι τόσο επειδή τοποθετήθηκαν απευθείας παρακάμπτοντας τους υπουργούς με τους οποίους θα έπρεπε να συνεργαστούν, αλλά γιατί αποδείχτηκαν κατώτεροι των προσδοκιών εμφανίζοντας σε πλείστες όσες περιπτώσεις εμφανή αδυναμία να παράγουν έργο!

Αντιστοίχως πολύ αρνητική εικόνα επικρατεί στο Μαξίμου και για επικεφαλής οργανισμών του κράτους, είτε πρόκειται για προέδρους είτε για διευθύνοντες συμβούλους εταιριών κοινής ωφέλειας!

Υπάρχουν, λέγεται, ακόμη και ορισμένοι οι οποίοι σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι και αυτονομήθηκαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις σχέσεων διαπλοκής με ισχυρά συμφέροντα που σχετίζονται με διαγωνισμούς, αναθέσεις και προμήθειες!

Υπό αυτή την οπτική γωνία στο Μαξίμου ήδη ανακατεύουν την τράπουλα, ξεφυλλίζουν τους καταλόγους με τα βιογραφικά και μέσα στο Φεβρουάριο θα προχωρήσουν σε νέο γύρο δομικών αλλαγών, αυτή τη φορά κυβερνητικών στελεχών!