search

ΚΟΣΜΟΣ

River of Light, η φαντασμαγορική εκδήλωση-θεσμός στο Λίβερπουλ

Η βραβευμένη ομάδα Culture Liverpool του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ υπογράφει για ακόμη μια χρονιά την επιμέλεια του «River of Light».

River of Light

Η εντυπωσιακή εκδήλωση που διεξάγεται στην πόλη του Λίβερπουλ ακόμη μια χρονιά υπό το διακριτικό τίτλο «River of Light» φαίνεται ότι εκτός από τη «λάμψη» που φέρνει στην πόλη τονώνει και την τοπική οικονομία.

Για 17 νύχτες, περισσότερα από 250.000 άτομα – αριθμός ρεκόρ για επίσκεψη στο μονοπάτι – επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης για να απολαύσουν δωρεάν το υπαίθριο μονοπάτι River of Light που διοργανώθηκε από τη βραβευμένη ομάδα Culture Liverpool του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ.

Κάθε απόγευμα, χιλιάδες άνθρωποι ταξίδευαν στη διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων, απολαμβάνοντας δέκα έργα τέχνης μεγάλης κλίμακας – ένα μείγμα από παραγγελίες παγκόσμιας πρεμιέρας μαζί με έργα που δεν είχαν παρουσιαστεί στο Λίβερπουλ παλαιότερα. Από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου, το θέμα “Unexpected Twist” ήταν φόρος τιμής στο εξαιρετικά επιτυχημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής 2022 που λάμβανε χώρα στην πόλη την ίδια στιγμή.

Πέραν του εικαστικού ενδιαφέροντος, η δημοτικότητα του River of Light έγινε αισθητή σε όλο το κέντρο της πόλης με την σημαντική αύξηση των επισκεπτών. Εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα ανέφεραν άνοδο στις πωλήσεις, σύμφωνα με την liverpoolexpress.

Το Liverpool ONE διαπίστωσε ότι αφότου ξεκίνησε η εκδήλωση σημείωσε αύξηση 27% σε σχέση με το 2021 και στην ίδια χρονική κλίμακα, τα καταστήματά τους ενισχύθηκαν κατά 6% επιπλέον. Την περίοδο που το River of Light ήταν σε εξέλιξη, υποδέχτηκαν 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες στα καταστήματά τους και οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 5%.

Διαβάστε ακόμη: