“`Ήθελα αυτό που θέλουν όλοι… Να με αγαπούν…”

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ρίτα Χέιγουορθ…Μοιραία κοκκινομάλλα, με ασυναγώνιστη λάμψη και ομορφιά που θάμπωσε το Χόλιγουντ. Μια ηθοποιός που λατρεύτηκε όσο λίγες. Με εξηνταμία ταινίες -σε χρονικό διάστημα 37 ετών- στο ενεργητικό της, αποτέλεσε ένα από τα πιο εμπορικά ονόματα του κινηματογράφου κατά τη δεκαετία του ‘40.

‘Εζησε την παντοκρατορία των στούντιο του Χόλιγουντ, υποτάχθηκε στις επιταγές του, επιχείρησε σε κάποια φάση της ζωής της να αποκοπεί, έζησε έρωτες, μίση, πάθη, γάμους και διαζύγια, δόξα αλλά και εγκατάλειψη. Ποιός δεν τη θυμάται ως Τζίλντα να τραγουδά το “Put The Blame On Mame”, το“Amado mio” και να χαρίζει το πιο ερωτικό στριπτίζ στην ιστορία του σινεμά.

Ένα ιδιαίτερο στριπτίζ καθώς το μόνο που χρειάστηκε να αποχωριστεί ήταν το μακρύ σατέν γάντι της. Το γεγονός ότι κόσμησε το εξώφυλλο του περιοδικού Life πέντε φορές, είναι απόδειξη της φοβερής απήχησης που είχε στο κοινό. Μάλιστα, ο συγγραφέας του περιοδικού, Γουίνθροπ Σάρτζεντ, την κατονόμασε “Μεγάλη Αμερικανίδα Θεά του έρωτα”.

Η πανέμορφη Αμερικανίδα ηθοποιός, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 17 Οκτωβρίου του 1918, με το όνομα Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο και είναι πρωτότοκη κόρη της Αγγλοιρλανδής Βόλγκα Χέιγουρθ και του Ισπανού δασκάλου του χορού Εντουάρντο Κανσίνο. Από τα τρία της χρόνια ξεκινά μαθήματα χορού, αν και δεν της αρέσει ιδιαίτερα.  Η μητέρα της θέλει να γίνει η κόρη της ηθοποιός, ενώ ο πατέρας της, χορεύτρια.

Στα 8 της μόλις χρόνια, συμμετέχει σε μια ταινία μικρού μήκους της  Warner Bros.με τίτλο La Fiesta. Αρχίζει να φλερτάρει με τον κόσμο του θεάματος στα 17 της χρόνια, εντυπωσιάζοντας τον ιδιοκτήτη της Columbia Pictures και κλείνοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με την εταιρία.  Αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της για να προσελκύσει μεγαλύτερη ποικιλία ρόλων.

Μαζί με αυτό, και το χρώμα των μαλλιών της από καστανά σε κόκκινα, ώστε να μεταμορφωθεί σε μια από τις πιο όμορφες κι εντυπωσιακές γυναίκες που έχει δει ποτέ ο φακός. Ξεκινά, επίσης, μια σειρά από αισθητικές επεμβάσεις προκειμένου να διορθώσει ατέλειες του προσώπου της, καθώς και να εξαλείψει την ανεπιθύμητη τριχοφυία του μετώπου της.

Διαβαστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.