Ο Ρίκι Τζερβέις υπήρξε φαινομενικά επιτυχημένος ως κωμικός, συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Δημιούργησε και πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Ο Ρίκι γεννήθηκε στο Ρέντινγκ, του Ηνωμένου Βασιλείου στις 25 Ιουνίου 1961.

Με αφορμή τα εξηντακοστά γενέθλια βρήκαμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του Τζερβέις.

«Δωρεάν αυτοκινητόδρομος αγάπης»

Ο χαρακτήρας που έκανε τον Ρίκι διάσημο είναι ο David Brent από την τηλεοπτική σειρά «The Office».

«Ο μονόλογος στις χρυσές σφαίρες»

«Αν κερδίσετε απόψε ένα βραβείο μην το χρησιμοποιήσετε ως παλτφόρμα για να κάνετε πολιτική ομιλία. Δεν δικαιούστε να βγάζετε λόγους και να νουθετείτε το κοινό για τίποτα. Δεν ξέρετε τίποτα για τον αληθινό κόσμο. Οι περισσότεροι από εσάς περάσατε λιγότερο χρόνο στο σχολείο από την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οπότε, αν κερδίσετε, ελάτε εδώ, αποδεχθείτε το βραβείο σας ευχαριστείστε τον ατζέντη σας και τον θεό σας και άντε να γ********», είχε αναφέρει ο Ρίκι Τζερβέις στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

«Μετά τη ζωή»

Η τελευταία σειρά του κωμικού, «After Life», διηγείται τη ζωή του Τόνι(Ρίκι Τζερβέις), ενός αρθρογράφου της τοπικής εφημερίδας του Τάμπουρι, του οποίου η ζωή ανατρέπεται εξαιτίας του θανάτου της συζύγου του από καρκίνο του μαστού. Στην αρχή σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ωστόσο, αποφασίζει να ζήσει υπό τον όρο να τιμωρήσει τον κόσμο για το θάνατο της συζύγου του με το να λέει και να κάνει οτιδήποτε αυτός θέλει.

Θεωρεί πως με το να είναι μόνιμα κακόκεφος και πικρόχολος αποκτά την «υπερδύναμη» να το πετύχει, αλλά το σχέδιο του ματαιώνεται, όταν όλοι γύρω του προσπαθούν να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τους πρότερους ρυθμούς ζωής του που θα επαναφέρουν τον αληθινό του εαυτό.

«Ο χορός του Ντέιβιντ Μπρεντ»

Ο Ντέιβιντ Μπρεντ είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στο τηλεοπτικό τελεφερίκ του BBC The Office, που απεικονίζεται από τον συν-δημιουργό, συν-συγγραφέα και συν-σκηνοθέτη της εκπομπής Ρίκι Τζερβέις. Ο Μπρεντ είναι διευθυντής γραφείου και ο κύριος χαρακτήρας της σειράς. Ο χορός του εν ώρα εργασίας έχει γραφτεί στην ιστορία.