Ζαλίστηκαν από την υπερβολική κίνηση και τη ρύπανση που προκαλούν οι υπεράριθμοι τουρίστες και αποφάσισαν να τους σταματήσουν. Οι αξιωματούχοι μιας ιαπωνικής πόλης υψώνουν φράγμα ύψους 2,5 μέτρων για να εμποδίσουν τη θέα του όρους Fuji και να μπλοκάρουν ένα σημείο φωτογράφισης που προσελκύει τόσους πολλούς επισκέπτες που έχουν γίνει ενοχλητικοί για τους ντόπιους.

Να φύγετε, να πάτε αλλού! – Ρίχνουν «μαύρο» στο Fuji-1

Οι επισκέπτες συρρέουν στην πόλη Fuji-Kawaguchiko, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, για να απαθανατίσουν δύο σύμβολα της Ιαπωνίας: Τις μαγευτικές, επικλινείς πλαγιές του όρους Fuji και ένα μίνι – μάρκετ, ένα σημείο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

AP
Ο συνωστισμός έχει οδηγήσει σε καταγγελίες για σκουπίδια, κίνδυνο για την οδική κυκλοφορία και παράνομη στάθμευση. Το μαύρο φράγμα πλάτους 20 μέτρων που θα σκεπάσει το βουνό αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του μήνα.

Να φύγετε, να πάτε αλλού! – Ρίχνουν «μαύρο» στο Fuji-2

Η Ιαπωνία αγωνιζόταν να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στη χώρα εν μέσω της πτώσης του εθνικού νομίσματος σε χαμηλό 34 ετών. Εξαιτίας του αδύναμου γεν, η Ιαπωνία έχει γίνει μοναδική ευκαιρία για ταξιδιώτες, γεγονός που θα τονώσει την οικονομία, αλλά με κόστος τις τριβές με τους ντόπιους και τις ανησυχίες για «υπερτουρισμό» στις μεγάλες πόλεις και σε δημοφιλή μέρη.

Στο σημείο που υψώνεται ο φράχτης την Πέμπτη, υπήρχαν άνθρωποι που έτρεχαν στους δρόμους, περπατούσαν ακούγοντας τζαζ μουσική και σκαρφάλωναν σε στύλους για να έχουν καλύτερη θέα. Κάποια στιγμή, ένας εργαζόμενος σε κατάστημα ψιλικών βγήκε νευριασμένος από το μαγαζί φωνάζοντας στους τουρίστες να φύγουν!

Μάλιστα υπάρχουν πολλά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ξένοι τουρίστες πρόσφατα, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι.

Το όρος Fuji, ένα ηφαιστειακό βουνό 3.776 μέτρων που λατρεύεται ως ιερό από τους Ιάπωνες, είναι δημοφιλής τόπος για τους εγχώριους και ξένους επισκέπτες.

Να φύγετε, να πάτε αλλού! – Ρίχνουν «μαύρο» στο Fuji-3

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής και αξιωματούχοι κατήγγειλαν αύξηση της ρύπανσης, των ατυχημάτων και της περιβαλλοντικής ζημίας κατά τη διάρκεια μιας υπερπλήρους περιόδου αναρρίχησης το περασμένο καλοκαίρι.

Για να το αντιμετωπίσουν, οι αξιωματούχοι του νομού ανακοίνωσαν φέτος μια σειρά από περιορισμούς στην πεζοπορία γύρω από το όρος Fuji και ένα νέο τέλος διαδρομής ύψους 2.000 γιεν (12,83 δολάρια).

Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα να ανταποκριθούν στη ζήτηση, αφού πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε ακόμη: