Η Ford Motor μείωσε τη Δευτέρα τις τιμές για το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning, λέγοντας ότι οι προσπάθειές της να ενισχύσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος για τα ορυκτά της μπαταρίας απέδωσαν καρπούς.

Η Ford είπε ότι οι τιμές για ορισμένες από τις φθηνότερες εκδόσεις του Lighting θα μειωθούν κατά σχεδόν 10.000 δολάρια.

Οι τιμές για όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας επένδυσης Platinum, θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 6.000 $ από τα επίπεδα που καθορίστηκαν τον Μάρτιο.

Η εταιρεία είχε αυξήσει τις τιμές του Lightning αρκετές φορές από το ντεμπούτο του το 2021, επικαλούμενη περιορισμούς στην προσφορά και απότομα υψηλότερες τιμές για τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες του ηλεκτρικού φορτηγού.

Η Ford εργάστηκε για να αυξήσει την παραγωγή του φορτηγού τους τελευταίους μήνες, με τις εργοστασιακές αναβαθμίσεις που αναμένεται να τριπλασιάσουν την παραγωγή της που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Το εργοστάσιο του Dearborn του Μίσιγκαν που κατασκευάζει το Lightning θα παραμείνει κλειστό για αρκετές εβδομάδες όσο θα τεθούν σε εφαρμογή οι αναβαθμίσεις της παραγωγής, δήλωσε η Ford τη Δευτέρα.

Η αύξηση της παραγωγής του Lightning και άλλων ηλεκτρικών οχημάτων της Ford ήταν βασική προτεραιότητα για τον CEO Jim Farley φέτος. Αλλά η προσπάθεια για την ενίσχυση της παραγωγής δεν ήταν ομαλή.

Η Ford πούλησε μόλις 4.466 Lightnings το δεύτερο τρίμηνο μετά από μια πυρκαγιά σε ένα φορτηγό που μόλις ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, η οποία και την οδήγησε σε διακοπή της παραγωγής για πέντε εβδομάδες.

Την εποχή του ντεμπούτου του το 2021, η έκδοση με τη χαμηλότερη τιμή του Lightning – το work-truck Pro trim – ήταν περίπου 40.000 $. Αυτή η τιμή αυξήθηκε αρκετές φορές, φτάνοντας περίπου τα 60.000 $ τον Μάρτιο. Οι περικοπές της Δευτέρας μειώνουν την τιμή του φορτηγού εισαγωγικού επιπέδου σε περίπου 50.000 $.

Η πιο ακριβή έκδοση του Lightning, η επένδυση Platinum εκτεταμένης εμβέλειας, θα ξεκινά τώρα από περίπου 92.000 $ αντί 98.000 $.

Η Ford έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο μετά το κλείσιμο των αγορών των ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα