Οι μετοχές του ελβετικού ομίλου πολυτελείας Richemont σημειώνουν άνοδο έως και 6,3% σήμερα Παρασκευή 17/5, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το σύνολο του έτους, ακόμη και όταν οι δαπάνες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μειώθηκαν.

Ο ιδιοκτήτης της Cartier δήλωσε ότι οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3% σε πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες στο ιστορικό υψηλό των 20,6 δισ. ευρώ (22,38 δισ. δολάρια) κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, παρά την αποδυνάμωση των προοπτικών για τις μάρκες πολυτελείας.

Οι μετοχές υποχώρησαν ελαφρώς μετά το άνοιγμα της αγοράς για να σημειώσουν άνοδο 5,6% έως τις 9:00 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους μειώθηκαν κατά 1% στα 4,8 δισ. ευρώ σε πραγματικές τιμές, λόγω της επιβράδυνσης στην Ασία-Ειρηνικό.

«Αντιμετωπίσαμε μια εξασθένηση των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο στην περιοχή Ασία-Ειρηνικού έναντι δύσκολων συγκριτικών στοιχείων, η οποία υπεραντισταθμίστηκε από την υψηλότερη ανάπτυξη σε όλες τις άλλες περιοχές. Όπως είχαμε προβλέψει, η βιώσιμη ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος Johann Rupert σε δήλωσή του.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Nicolas Bos, διευθύνων σύμβουλος της Van Cleef & Arpels, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, από την 1η Ιουνίου.

Η Richemont είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελείας.

Διαβάστε ακόμη: