Στα αρχικά στάδια εξέτασης μιας προσφοράς για την United Group βρίσκεται ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός STC Group από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως o βρετανικός όμιλος BC Partners, στον οποίο ανήκει η United Group , εργάζεται με συμβούλους για τη διαδικασία μιας πώλησης που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν δύο από τα άτομα. Η STC έχει ξεκινήσει εργασίες σε πρώιμο στάδιο για μια συναλλαγή, η οποία μπορεί να καταλήξει ή να μην καταλήξει σε επίσημη προσφορά, δήλωσε ένα τρίτο πρόσωπο.

Η συμφωνία μπορεί να αποτιμήσει τον όμιλο United Group γύρω στα 8 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, δήλωσε μια από τις πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Reuters.

Οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία καθώς το θέμα είναι εμπιστευτικό, προειδοποίησαν ότι η συμφωνία δεν είναι σίγουρη και μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Εκπρόσωποι της STC και της BC Partners αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αναφέρει το Reuters.

Εάν η STC επιτύχει μια συμφωνία για την United, θα προωθήσει την επέκτασή της στον ευρωπαϊκό τομέα των τηλεπικοινωνιών. H θυγατρική της STC, η TAWAL, απέκτησε επίσης πέρυσι τα περιουσιακά στοιχεία των τηλεπικοινωνιακών πύργων της United Group στη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Διαβάστε ακόμη