Φιάσκο με την επιστολική ψήφο, καθώς δεν έχουν παραδοθεί 31.000 Φάκελοι σε κάποιο κούριερ ή σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ η όλη διαδικασία λήγει αύριο, Τρίτη (4/6).

Εκτεθειμένη η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζιδάκης, εκλεκτός του οποίου είναι ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας.

Πρόκειται για ένα ακόμη «ναυάγιο» στην ήδη προβληματική λειτουργία των ΕΛΤΑ, καθώς είναι σωρεία οι καταγγελίες από πολίτες και εργαζόμενους για κακές υπηρεσίες από τα ΕΛΤΑ.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από αρκετούς πολίτες που έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο, ώστε μέχρι αύριο να προλάβουν να πάνε από μόνοι τους στα ΕΛΤΑ για να παραλάβουν τον φάκελο τους και επί τόπου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μέχρι σήμερα το πρωί τα ΕΛΤΑ έχουν δρομολογήσει την παράδοση και παραλαβή των σχετικών επιστολών για το 85% από τους περίπου 202 χιλιάδες πολίτες που επέλεξαν την επιστολική ψήφο.

Άγνωστη παραμένει η τύχη του υπόλοιπου 15% που έχει δηλώσει να ψηφίσει με την διαδικασία της επιστολικής ψήφου και που αριθμεί τις 31.000. Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την αυριανή μέρα.

Σήμερα και αύριο εκπνέει η προθεσμία

Για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι, θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 17:00. Για να είναι εντός της προθεσμίας, το εκλογικό υλικό πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της εταιρείας κούριερ και έως την Τρίτη 4 Ιουνίου στην περίπτωση που ο φάκελος κατατεθεί απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.

Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση, όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι την ημέρα των εκλογών, μετά τις 11:00 το πρωί.

Για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού η αντίστοιχη προθεσμία έληξε στις 28 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: