Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά στοιχεία της δικογραφίας είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται η περιγραφή του 18χρονου για τα όσα συνέβησαν έξω από το Μελίνα Μερκούρη. Αναλυτικά περιγράφεται, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η επίθεση στους αστυνομικούς στο Ρέντη, κατά την οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στον 18χρονο δράστη, που ομολόγησε την πράξη του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ στη δικογραφία αναφέρεται ακόμη ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

«Στόχευσε τους μπάτσους»

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, ο 18χρονος, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε πως είχε μεταβεί στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά: «Πάμε έξω στους μπάτσους».

Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών και λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».
Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.

Φοβούμενος για ό,τι συνέβη, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του το περιστατικό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα το πρωί, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, ενώ παράλληλα διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στα άτομα, στα οποία εκμυστηρεύτηκε ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως για το συμβάν, πέραν των ατόμων με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον αδερφό του, οι οποίοι και εξετάστηκαν από τις Αρχές, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.

Η εξέταση του 26χρονου και της φίλης του 18χρονου

Αναφορικά με την αστυνομική έρευνα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στην ΕΛ.ΑΣ. περιήλθαν ανώνυμες καταγγελίες για άτομα που είναι πιθανό να σχετίζονται με την επίθεση.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν σχετική έρευνα και αναζήτησαν δύο άνδρες. Τον 18χρονο, που εν τέλει ομολόγησε, και έναν 26χρονο.

Ο δεύτερος εντοπίστηκε, το περασμένο Σάββατο, κοντά στο σπίτι του στην περιοχή του Περιστερίου και προσήχθη. Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση που έγινε στο Ρέντη, προσθέτοντας πως μετέβη στο γήπεδο, προκειμένου να μεταφέρει πανό που θα τοποθετούνταν στις εξέδρες και αποχώρησε, πριν αρχίσουν τα επεισόδια.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι κατά την «ολιγόλεπτη παραμονή του», άτομα από τον περίγυρό του, του ανέφεραν ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς που σκόπιμα θα έκαναν επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γυμναστήριο.

Από τη μεριά της, η σύντροφος του 18χρονου ανέφερε πως, όταν συναντήθηκε από κοντά με τον κατηγορούμενο, εκείνος της είπε πως φοβόταν μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε κάποιο καπνογόνο που είχε για μικρό χρονικό διάστημα το οποίο, όπως είπε, του έδωσε ένα άγνωστο άτομο, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια.