Στις αρχές του περασμένου μήνα η Renault μάς έδωσε μια πρόγευση από το επερχόμενο Megane E-Tech Electric, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο Megane Vision.

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από την ονομασία του το νέο Megane θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενώ μια ακόμα σημαντική διαφορά είναι ότι θα έχει crossover αμάξωμα. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία ονομάζεται επίσης MeganE, ενώ προφέρεται “Megane e”.

Για πρώτη φορά βλέπουμε ολόκληρη τη σιλουέτα του, η οποία ωστόσο είναι ντυμένη με βαρύ καμουφλάζ στα χρώματα του λευκού, του μαύρου και του κίτρινου, που δημιούργησε η Renault Design.

Με αυτή την αμφίεση 30 συνολικά Megane E-Tech Electric προ-παραγωγής θα βγουν στους δημόσιους δρόμους για τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης. Έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Renault που βρίσκεται στο Ντουέ.

Οι ελάχιστες επίσημες πληροφορίες που μας έδωσε η Renault αναφέρουν ότι το Megane E-Tech Electric βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, ο ηλεκτροκινητήρας του παράγει 160 kW (218 ίππους και 300 Nm ροπής) και η μπαταρία του, χωρητικότητας 60 kWh, με μια πλήρη φόρτιση της, υπόσχεται αυτονομία 450 χλμ., μετά από μια πλήρη φόρτιση. Μπορεί να επιταχύνει από 0σε 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8 δευτ.

Το σκηνικό στα ενδότερα αναμένεται αρκετά high tech, καθώς θα υπάρχουν δυο εφαπτόμενες οθόνες, μια για το ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα πολυμέσων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Renault στην κατηγορία Α των μικρών ηλεκτροκίνητων προσφέρει το Twingo E-Tech Electric και στην κατηγορία Β το δημοφιλές ZOE. Στόχος της είναι να γίνει η πιο «πράσινη» μάρκα στην Ευρώπη», καθώς 9 στα 10 οχήματα που θα πουλάει το 2030 θα είναι εξηλεκτρισμένα. Επιπλέον επιθυμεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών σε νέα οχήματα έως το 2030.