Renault και Volvo με μια λιτή ανακοίνωση, χωρίς πολλές λεπτομέρειες γνωστοποίησαν την έναρξη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η κοινοπραξία των Renault Group και Volvo Group δημιουργεί τη νέα εταιρεία Flexis SAS, αποστολή της οποίας θα είναι η ανάπτυξη μιας νέας επαναστατικής γενιάς ηλεκτρικών βαν.

Τα εν λόγω επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα Software Defined Vehicle (SDV) που θα υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους οχημάτων με χαμηλό κόστος και υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού βαν από την Flexis SAS προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2026.

Σημειώνεται ότι οι δεσμευτικές συμφωνίες για την εν λόγω κοινοπραξία είχαν υπογραφεί στις 6 Οκτωβρίου του 2023, ενώ τώρα η Renault και η Volvo έλαβαν τις απαιτούμενες ρυθμιστικές εγκρίσεις για να λανσάρουν επίσημα τη νέα εταιρεία.

Αμφότερες θα επενδύσουν από 300 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας. Παράλληλα η ο γαλλικός Όμιλος CMA CGM επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για μια στρατηγική επένδυση έως και 120 εκατομμυρίων ευρώ στην Flexis SAS, μέσω του PULSE, του επενδυτικού του κεφαλαίου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει στην προώθηση της απαλλαγής από τον άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η έδρα της Flexis SAS θα βρίσκεται στη Γαλλία, ενώ αποστολή της θα είναι οι αυξανόμενες ανάγκες απανθρακοποίησης και η αποτελεσματική διαχείριση της αστικής εφοδιαστικής αλυσίδας. To συμπέρασμα πάντως είναι ότι οι επιβεβλημένες πλέον συμμαχίες θα καθορίσουν το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και τα νέα δεδομένα που αυτή φέρνει στην αυτοκίνηση.

Διαβάστε ακόμη: