Οι καιροί αλλάζουν και νέες συνεργασίες έρχονται στο προσκήνιο, με πιο πρόσφατη αυτή της γαλλικής Renault με την κινέζικη Geely, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιόκτητος όμιλος σε θέματα αυτοκίνησης.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες υπέγραψαν συμφωνία για την έναρξη μιας νέας συνεργασίας για την ανάπτυξη μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και υβριδικών συστημάτων, τόσο για την αγορά της Νότιας Κορέας όσο και για εξαγωγές. Τα νέα οχήματα θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Renault -Samsung στο Busan της Νότιας Κορέας, με την παραγωγή να ξεκινάει το 2024.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα περαιτέρω βήμα στις προσπάθειες των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών για την παραγωγή μοντέλων χαμηλών εκπομπών ρύπων, καθώς και για την αύξηση της διείσδυσής τους στις ασιατικές αγορές κυρίως στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων.

Η συνεργασία αποτελεί επίσης μέρος του προγράμματος «Renaulution» της Renault, που παρουσίασε πριν μερικούς μήνες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Luca de Meo.

Μια «κίνηση» που έχει σαν στόχο την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου προϊόντων χρησιμοποιώντας κορυφαία τεχνολογία και υπηρεσίες μέσα από την υπηρεσία με ισχυρούς τοπικούς συνεργάτες.

Τα νέα προϊόντα θα χρησιμοποιούν την παγκόσμια συμπαγή αρθρωτή αρχιτεκτονική πλατφόρμας (CMA) του ομίλου Geely, που αναπτύχθηκε από το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας στη Σουηδία, αξιοποιώντας παράλληλα τις προηγμένες τεχνολογίες υβριδικών κινητήρων της Geely.

Η Renault θα συνεισφέρει στην τεχνογνωσία, στον σχεδιασμό, παρέχοντας παράλληλα τεχνολογίες αιχμής που ανταποκρίνονται και υπερβαίνουν τις προσδοκίες της τοπικής αγοράς.

Τα νέα οχήματα θα παρέχουν στους πελάτες της Νότιας Κορέας χαρακτηριστικά premium, τεχνολογία κορυφαίας βιομηχανίας που θα επιτρέψει την εξαγωγή τους στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι η Renault ανήκει στον όμιλο Alliance, που κάτω από την ομπρέλα αυτού του ομίλου ανήκουν οι εξής εταιρίες: Nissan, Mitsubishi, Dacia, Lada, αλλά και Alpine.