Το νέο Renault 5 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ήδη η ζήτηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γαλλική εταιρία, υπάρχει λίστα αναμονής 50.000 πελατών για το Renault 5. Προφανώς οι περισσότεροι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νέο Renault 5 δεν το έχουν καν δει από κοντά και φυσικά δεν το έχουν οδηγήσει, αλλά σίγουρα ο διαφορετικός του χαρακτήρας, τους έχει εντυπωσιάσει. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Φαμπρίς Κομπολίβ.

Η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το ιστορικό Renault 5 του 1972, ενώ θα είναι το επόμενο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, μετά το Zoe που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία. Μάλιστα, στόχος του είναι να προσελκύσει τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες του Zoe. Παράλληλα, η Renault θεωρεί ότι θα αποτελέσει στην γκάμα της την ηλεκτρική εναλλακτική του Clio, το οποίο ήταν το δεύτερο μικρό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023.

Σίγουρα η μεγάλη απήχηση του νέου Renault 5 οφείλεται και στο γεγονός ότι η αρχική τιμή του θα ξεκινάει από περίπου 25.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο νέο Renault 5 έχει ανεγερθεί στην πλατφόρμα Amp R Small, ενώ θα διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 40 kW ή 52 kW με την αυτονομία να φτάνει μέχρι 400 χλμ. και την ισχύ έως 150 ίππους.

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Renault εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ενώ το επίσημο βιβλίο των παραγγελιών θα ανοίξει τον Μάιο.

Διαβάστε ακόμη: