Χθες (11/08), ομάδα μαθητών από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός μεγάλου μωσαϊκού, το οποίο αποτελείτο μονάχα από κουτιά με δημητριακά.

Το έργο κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και στη διαδικασία της κατασκευής, συγκεντρώθηκαν χρήματα, τα οποία προορίζονται για τους ανθρώπους στην πολύπαθη Ουκρανία.

Χρησιμοποιώντας, κατά προσέγγιση, 5.000 συσκευασίες δημητριακών που είχε δωρίσει η Kellogg’s, μέλη της ομάδας «Παιδιά από το Σικάγο, Ενωμένα για την Ουκρανία», δημιούργησαν ένα πανέμορφο μωσαϊκό από δημητριακά, που απεικονίζει τη σημαία της Ουκρανίας, στο πάτωμα του Wintrust Financial Corporation’s Grand Banking Hall, στο κέντρο του Σικάγο.

Χρησιμοποίησαν κίτρινες συσκευασίες Corn Pops και μπλε Rice Krispies, με σκοπό να την αναπαραστήσουν. Ο πόλεμος στην ουκρανική επικράτεια συνεχίζεται, ύστερα από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

«Θέλαμε να αφυπνίσουμε τους πολίτες, για την Ουκρανία και έτσι, αποφασίσαμε να καταρρίψουμε ένα ρεκόρ, για καλό σκοπό. Σημαίνει πάρα πολλά, για όλους. Είναι υπέροχο, διότι προσφέρουμε βοήθεια παγκοσμίως, αλλά και στην τοπική κοινωνία», ανέφερε ο 15άχρονος Μάικλ Κότσερ.

Τα δημητριακά θα διατεθούν στην τοπική τράπεζα τροφίμων, ενώ, οι δωρητές έχουν –μέχρι στιγμής– συνδράμει με περίπου 15.000$, στην πρωτοβουλία.

Το βίντεο με το κατόρθωμα των μαθητών: