Πέντε άτομα ταυτοποιήθηκαν συνολικά για τον εκβιασμό του ράπερ Lamanif, κατά κόσμον Λάμπρο Μανιφάβα, σχετικά με το βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος και φέρεται να διακινήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένα από το πέντε άτομα είναι ο γνωστός ράπερ «Light».

Είχε προηγηθεί πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα, κατόπιν καταγγελίας του 25χρονου ράπερ για απόπειρα εκβίασης, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ταυτοποίησαν τέσσερις ημεδαπoύς και έναν αλλοδαπό ως δράστες.

Πρόκειται για τον 27χρονο ράπερ της ελληνικής σκηνής «Light», την 31χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών, δύο 23χρονους Έλληνες και έναν 26χρονο από τη Βουλγαρία. Σε βάρος των πέντε ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να κληθούν οι κατηγορούμενοι για εξηγήσεις.

“Ο εντολέας μου αναμένει τις εξελίξεις. Χαιρόμαστε για την εξέλιξη αυτή, μας ικανοποιεί, αλλά περιμένουμε να δούμε την περαιτέρω εξέλιξη της υποθέσεως, η οποία, βέβαια, για εμάς συνεχίζεται και δεν έχει τελειώσει”, δήλωσε r η δικηγόρος του Λάμπρου Μανιφάβα (Lamanif), Κική Πακιρτζίδου.

Θυμίζουμε ότι, μετά τη φερόμενη διαρροή του ροζ βίντεο, στις αρχές του περσινού Φεβρουαρίου, o ράπερ “Lamanif”, μέσω αναρτήσεων του στο Instagram, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο ίδιος, κατήγγειλε παράλληλα, ότι πίσω από την υπόθεση με τον εκβιασμό του βρίσκεται κύκλωμα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την ανησυχία για την εξαφάνισή του επί πέντε ημέρες, εντοπίστηκε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και μεταφέρθηκε για νοσηλεία. Mετά την εξαφάνισή του και την καταγγελία του για εκβιασμό με ροζ βίντεο, ο νεαρός ράπερ έφυγε για την Γερμανία όπου ζει ο πατέρας του.