Οι κάλπες στη Χειμάρρα ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον ομογενή υποψήφιο Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος αν και προφυλακισμένος, επικράτησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα εκφοβισμού του υποψηφίου που στήριζε με κάθε μέσο ο Έντι Ράμα.

Ο Μπελέρης σε μία μάχη που κρίθηκε σε ελάχιστες ψήφους, κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του, Γκιόρκι Γκορό, υποψηφίου που στήριξε η κυβέρνηση της Αλβανίας, με 50,12% έναντι 49,88%. Λίγη ώρα αργότερα, στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκε η πρώτη του δήλωση μέσα από τις φυλακές.

Φρέντι Μπελέρης: Η πρώτη αντίδραση Ράμα για τον νέο δήμαρχο Χειμάρρας

Μάλιστα, τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στην Χειμάρρα, φαίνεται να αποδέχεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αν και υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που προχώρησε στη σύλληψη και στην προφυλάκισή του ομογενούς υποψηφίου με την υποτιθέμενη κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται κέρδισε 55 από τους 61 δήμους σε όλη τη χώρα, ο Ράμα χαρακτήρισε «καθαρό» το αποτέλεσμα της κάλπης στην Χειμάρρα, λέγοντας πως πρέπει να γίνει αποδεκτό «ακόμη και εάν δεν μας αρέσει» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση αυτή ίσως προμηνύει την πρόθεση του Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος να μην προχωρήσουν σε ενστάσεις και επανακαταμετρήσεις, αμφισβητώντας τη διαφορά 19 ψήφων υπέρ του Μπελέρη.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως ο Αλβανός πρωθυπουργός, σφοδρός πολέμιος του νέου δημάρχου Χειμάρρας, θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο «ομηρίας» του Μπελέρη, μέσω εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης, προκειμένου να τον εμποδίσει να ασκήσει τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

Φρέντι Μπελέρης: Επεισοδιακή η καταμέτρηση

Η διαδικασία της καταμέτρησης ήταν επεισοδιακή καθώς, όπως καταγγέλλουν Έλληνες ομογενείς στο Mega, μόλις ο Φρέντι Μπελέρης φάνηκε ότι περνάει μπροστά, η καταμέτρηση σταμάτησε.

Πλήθος κόσμου έφθασε έξω από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί οι κάλπες ζητώντας να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι. Λίγη ώρα αργότερα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ο Φρέντι Μπελέρης περιμένει να μάθει αν θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες ή θα είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα ξεκινήσει την θητεία του μέσα από τη φυλακή.

Φρέντι Μπελέρης: Πότε θα αποφυλακιστεί ο νικητής στις εκλογές για τον δήμο Xειμάρρας

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφοράς θα αποφασίσει πότε και ένα θα αποφυλακιστεί.

Η κόρη του όπως και η οικογένειά του δεν τον έχουν δει ούτε έχουν επικοινωνήσει αυτές τις ημέρες μαζί του.

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν κάποια πρόσωπα στην Χειμμάρα τα οποία κατηγορούνταν για τρομοκρατία και εκφοβισμό αλλά από σήμερα το πρωί έχουν σταματήσει.

Διαβάστε ακόμη: