Ο Μίνο Ραϊόλα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ παικτών που κυκλοφορούν, με πλούσιο μάλιστα πελατολόγιο. Ο Ραϊόλα σπάνια κάνει δηλώσεις, εκτός αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.

Αυτή τη φορά, τα λόγια του είχαν να κάνουν με την περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ. Πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον νεαρό φορ να συμμετέχει σε πολιτικές εκδηλώσεις. Ο Ραϊόλα παραδέχθηκε ότι δεν ήθελε ο Χάαλαντ, να λαμβάνει μέρος σε δράσεις με πολιτική χροιά.

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Ντόρτμουντ και οι άλλοι διεθνείς συμπατριώτες του, φορούσαν φανέλες με το μήνυμα «Ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός γηπέδου», υποστηρίζοντας τους εργάτες-μετανάστες που δουλεύουν στα στάδια του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Όπως έκαναν Ολλανδοί, Σουηδοί και Γερμανοί διεθνείς, πριν από τους δικούς τους αντίστοιχους προκριματικούς αγώνες, για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραϊόλα:

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες για να κάνουμε πολιτικές δηλώσεις; Εάν επιτραπεί η είσοδος στην πολιτική στο ποδόσφαιρο, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να γίνουν πολιτικά πιόνια;», αναρωτήθηκε ο διάσημος Ολλανδο-Ιταλός ατζέντης, σε μια συνέντευξη στο ολλανδικό κανάλι NOS.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κρατήσουμε την πολιτική μακριά από τους παίκτες. Είναι ελεύθεροι να ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία μέσω των social media. Είναι δικαίωμά τους. Αλλά είναι περίεργο να επιτρέπεται στους ποδοσφαιριστές να μπουν στο παιχνίδι της πολιτικής, όταν οι κανονισμοί της FIFA δεν επιτρέπουν πολιτικές δηλώσεις στο ποδόσφαιρο.

Είναι η γνώμη μου. Δεν πιστεύω ότι πιέζονται από τους συλλόγους, αλλά πιστεύω επίσης ότι θα ήταν καλύτερο αν οι παίκτες είχαν τη δράση με δική τους πρωτοβουλία», κατέληξε ο Ραϊόλα.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.