Σας αποκάλυψα προ ημερών ότι σχετικά με την δικαστική διαμάχη μεταξύ Δημοσίου και Κέκροπα όσον αφορά στην υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια, στην «πλάτη» μεταξύ Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης, στα σύνορα με το Γαλάτσι, που την ώρα τούτη τελεί υπό την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου, ενεπλάκησαν πολλοί και διάφοροι μεγαλόσχημοι, που με παρεμβάσεις επιδίωξαν να κριθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ζήτημα και κατά της κατασκευαστικής εταιρείας!
Οι σχετικές πληροφορίες, μάλιστα, έφεραν ως «ενδιαφερόμενους» -μεταξύ πολλών άλλων- για να μη… χτιστεί περαιτέρω το Π. Ψυχικό στα… ψηλά, στα Λατομεία όπου έχουν τις βίλες τους, μια πρώην σιδηρά κυρία της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής και έναν μεγαλοδημοσιογράφο, διευθυντικό στέλεχος μιντιακού ομίλου!
Επί του προκειμένου τώρα, οι ειδήσεις από το δικαστικό μέτωπο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου συζητείται το θέμα των 300 στρεμμάτων του Κέκροπα, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που υποβλήθηκε στην τελεσίδικη απόφαση υπέρ του Κέκροπα και κατά του Δημοσίου από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, δεν είναι καλές!!!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αξιόπιστες δικαστικές πηγές, το τριμελές πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου όπου συζητείτο η υπόθεση, απεφάνθη ότι είναι… αναρμόδιο!!!
Και παρέπεμψε την αντιδικία Κέκροπα – Δημοσίου για τα 300 στρέμματα του Π. Ψυχικού σε 7μελές τμήμα, με τη συζήτηση μάλιστα να προσδιορίζεται για τις 23 Ιανουαρίου 2022!
Καλά ενημερωμένες πηγές που ξέρουν καλά τις διαδικασίες επισημαίνουν ότι η υπόθεση… έμπλεξε! Και ότι θα τραβήξει σε βάθος χρόνου… με απροσδιόριστα αποτελέσματα!
Και τούτο διότι τα επιμέρους τμήματα του Αρείου Πάγου για να τελεσιδικήσουν μια υπόθεση προϋποθέτουν ομοφωνία;
Και όπως αντιλαμβάνεστε, στο Τριμελές Πολιτικό Τμήμα δεν υπήρχε ομοφωνία! Οπότε η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Επταμελές!
Όπου η ομοφωνία 7-0 προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση φαντάζει εκ πρώτης σχεδόν αδύνατη!
Υπό αυτό το πρίσμα, λένε οι δικαστικές πηγές, η αντιδικία για τα 300 στρέμματα στα Τουρκοβούνια, που κρατάει 30 χρόνια, θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου!
Σε απλά ελληνικά, η υπόθεση θα κλείσει σε 3-5 χρόνια…