Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με την βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να φτάνει στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσει αυτή την μεταβολή του καιρού.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη 
Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με την βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να χτυπάει και την πόρτα της χώρας μας.
Όπως είχαμε ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες ήταν θέμα χρόνου οι πολικές αέριες μάζες να φτάσουν και στη χώρα μας όπου είχαμε οριοθετήσει αυτή την αλλαγή στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου και το οποίο πλέον «κλειδώνει» και από τα τελευταία τρεξίματα των περισσότερων μετεωρολογικών μοντέλων.
Οι διαδοχικές κακοκαιρίες που αναμένουμε από Τρίτη και μετά θα φέρουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στον τέταρτο χάρτη μας απεικονίζουμε την πιθανή πορεία των βροχοπτώσεων με τους χρωματισμούς καθώς αυτές θα δημιουργούνται στην κεντρική Μεσόγειο και τη νότια Αδριατική.
Καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, σε πολλές περιπτώσεις αυτές θα εκδηλώνονται με τη μορφή χιονοπτώσεων – χιονοκαταιγίδων ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.