Σε στρατηγική συνεργασία με την Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), την ισλαμική τράπεζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προχώρησε ο όμιλος Qualco με στόχο την ενίσχυση της Χρηματοδότησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Finance) σύμφωνα με τις αρχές της Σαρία.
Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ανάδειξη της ADIB σε βασικό πάροχο σύγχρονων ψηφιακών λύσεων.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ADIB ενσωματώνει την πλήρως ψηφιοποιημένη λύση και τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα QUALCO ProximaPlus που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει διαφορετικές μορφές ισλαμικής χρηματοδότησης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των διαδικασιών, στην ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών και στη βελτίωση της αποδοτικότητας, επισημαίνεται.
Ο όμιλος Qualco στη Μέση Ανατολή συνεργάζεται με 11 οργανισμούς από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο σε 5 χώρες (ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Αίγυπτο).
Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Mohammed AlFahim, Acting Global Head of Wholesale Banking στην ADIB, ανέφερε ότι:
« Καθώς η ζήτηση για χρηματοοικονομικές λύσεις συμμορφούμενες με τη Σαρία συνεχίζει να αυξάνεται, η ADIB παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή καινοτόμων, ηθικών και αποδοτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή. Η συνεργασία μας με τον όμιλο Qualco αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε πλήρως ψηφιοποιημένες λύσεις που υποστηρίζουν τη ρευστότητα, ενισχύουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και συμβάλλουν στην πρόοδο της ισλαμικής τραπεζικής».
Ο Σπύρος Ρέτζεκας, Group Deputy CEO του ομίλου Qualco, δήλωσε ότι:
«Καθώς η ισλαμική τραπεζική εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι καινοτόμες τράπεζες επενδύουν σε ψηφιακές λύσεις για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο. Η συνεργασία μας με την ADIB αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς οι έξυπνες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τον ρόλο των ισλαμικών τραπεζών ως πρωτοπόρων στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό».
Σημειώνεται ότι ισλαμική τραπεζική (Islamic finance) είναι το σύνολο των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων που διεκπεραιώνονται με βάση τον Ισλαμικό νόμο ή «Σαρία».
Διαβάστε ακόμη:
- Χατζηδάκης: Τον Σεπτέμβριο έρχονται νέα μέτρα στήριξης για τη μεσαία τάξη
- Πώς η Μελάνια «έσωσε» τον Τραμπ στην κηδεία του Πάπα – Οι τέσσερις λέξεις που του είπε
- Ελληνικό ακτινίδιο: Πρωταθλητής στις εξαγωγές και «βασιλιάς» στις διεθνείς αγορές
- Δημογραφικό πρόβλημα: Μείωση πληθυσμού κατά 1,5 εκατομμύριο έως το 2050 στην Ελλάδα