Το Εφετείο του Μιλάνου αποφάσισε ότι η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, η φοροτεχνικός του Αντόνιο Παντσέρι, δεν πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο.

Η Μπελίνι είχε συλληφθεί τη 17η Ιανουαρίου βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, στο πλαίσιο της έρευνας του “Qatargate” με κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και εγκληματική δράση.

Στην συνέχεια, ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο, τώρα οι Ιταλοί δικαστικοί αποφάνθηκαν ότι οι Βέλγοι συνάδελφοι εκείνων «έχουν διατυπώσει τις κατηγορίες με υπερβολικά αόριστο τρόπο» και πως «υπήρξε παρατεταμένη σιωπή» σε ό,τι αφορά τις επιπλέον λεπτομέρειες που τούς είχε ζητήσει το Εφετείο του Μιλάνου.

Η Μπελίνι κατηγορείται ότι «είχε ρόλο κύριας σημασίας, μέσω σύστασης ειδικών εταιριών, στη δημιουργία φαινομενικά νόμιμων οδών, για την εισροή στην Ιταλία των κεφαλαίων που προέρχονταν από το Κατάρ». Παράλληλα, όμως, η φοροτεχνικός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ιταλία. Κατά συνέπεια, αναμένεται να απαντήσει στους Βέλγους ανακριτές μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε ακόμη: