Δύο στον αριθμό μαθητές των τάξεων λυκείου βρήκαν τον θάνατο στην πόλη του Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όταν βρέθηκαν μπροστά σε πυρά που άνοιξαν ένοπλοι έξω από το σχολείο τους. Τα δύο θύματα 16 και 17 χρόνων αντίστοιχα έφευγαν από το χώρο που στεγάζεται το σχολείο τους παρέα με άλλους τέσσερις συμμαθητές τους.

Τότε με βάση δημοσιεύματα της εφημερίδας Chicago Tribune, δύο αυτοκίνητα έκαναν στάση σε απόσταση αναπνοής από τους μαθητές και αφού κουκουλοφόροι αποβιβάστηκαν από τα οχήματα άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς το μέρος τους. Οι πυροβολισμοί άγγιξαν περίπου τους είκοσι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ όργανο της αστυνομίας που κατέφτασε ύστερα στο σημείο μίλησε για προγραμματισμένη ενέδρα θανάτου.

Οι δύο τραυματισμένοι μαθητές διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Northwestern Memorial, φέροντας πολλαπλά τραύματα που τους καθιστούσαν σε κρίσιμη κατάσταση. Με την μετέπειτα γνωστοποίηση των αρχών να αναφέρει πως τελικά δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν και υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Οι αρχές της περιοχής έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες του διπλού φονικού αλλά και την αιτία που κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Διαβάστε ακόμη: