Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο νότιο αλλά και στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου αφού η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για τέταρτο 24ώρο την καταστροφική της μανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πλέον στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις αφού με το τελευταίο φως της ημέρας αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Οι ρίψεις νερού αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Νέα εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει στην Κρύα Βρύση ενώ σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστών και στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που δεν είχε καεί. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά στο Ροδάκινο Ρεθύμνου ξεκίνησε στις 11:50 και στα Σακτούρια στις 15:15. Λίγη ώρα αργότερα εκδηλώθηκε και νέα φωτιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Αμπελάκι Ρεθύμνου.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά», αναφέρει το μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης, μετά τη νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο νότιο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ δύο στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost. Όπως είπε κατευθύνεται στην περιοχή, όπου πηγαίνουν και δύο ελικόπτερα από Χανιά και Ηράκλειο.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που δεν είχε καεί. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά στο Ροδάκινο Ρεθύμνου ξεκίνησε στις 11:50 και στα Σακτούρια στις 15:15.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων. Ο Δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπάρξει αυξημένη επαγρύπνηση για το θέμα των αναζωπυρώσεων και θα γίνονται επιχειρήσεις και με εναέρια όταν απαιτείται.

Στις 73 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Οι περιοχές υψηλού κινδύνου για αύριο

Στις 73 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η φωτιά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση, επί της οδού Αρχιμήδους, στο Κορωπί Αττικής είναι οριοθετημένη.

Επιχειρούν 64 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο, Τρίτη, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Aττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Εύβοια, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο και ανατολικό Αιγαίο.