Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ρέματα του νησιού και καίει σε χαμηλή βλάστηση. Ο δήμος Άνδρου
κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να εκκενώσουν προληπτικά τις οικίες τους.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν άμεσα τα Ι.Χ. τους από την περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου, την οποία κοινοποίησε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, στο Facebook.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Παρακαλούμε τους…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lotsaris στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει κοντά στο χωριό, αλλά δεν απειλεί σπίτια. Όμως, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση των Ρεμάτων, όπως και να ενημερωθούν οι κάτοικοι του χωριού Άρνη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ θα μεταβεί εκεί με ελικόπτερο. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν και εθελοντές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.