Οι γονείς – αρνητές έχουν φτάσει τον παραλογισμό σε άλλο… επίπεδο, αφού δεν διστάζουν ακόμα και να μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή τόλμησαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς μάσκα και την σχολική κάρτα που αποδεικνύει ότι έχουν κάνει self test.

Η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μίλησε για τις μηνύσεις τριών εκπαιδευτικών από γονείς επειδή δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπουν χωρίς self test και μάσκες σε σχολεία στον Πύργο.

“Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, γονείς , όπως ανέφερε το Open, απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε”.

«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

Εκτός ορίων οι γονείς – αρνητές

Αντίστοιχο περιστατικό με αυτά που σημειώθηκαν στον Πύργο είχε σημειωθεί  και με γονείς από τη βόρεια Ελλάδα που έστειλαν χθες «εξώδικο» στη διδασκαλική ομοσπονδία ζητώντας μέχρι 500.000 ευρώ.

Ένταση υπήρξε και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Θέρμης, όταν πατέρας μαθητή αρνήθηκε να προσκομίσει τη σχολική κάρτα. Σύμφωνα με περιγραφές, ο πατέρας εισέβαλε στο σχολείο, απείλησε τους εκπαιδευτικούς (φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια) και αρνιόταν να αποχωρήσει.

Κλήθηκε η Αστυνομία, με τον αρνητή πατέρα και τη διευθύντρια του σχολείου να καταλήγουν τελικά στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης. Εκεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια υπέβαλε μήνυση εναντίον του 37χρονου, ο οποίος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.