Nέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το γεγονός ότι η μητέρα και ο μικρός αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο πολιτογραφούνται Έλληνες πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το όνομα Αντετοκούμπο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα ονόματα μικρών μαθητών που χωρίς ντροπή και με ακροδεξιό μίσος δημοσίευσε και στοχοποίησε προχθές ο κ. Μπογδάνος. 

Η χυδαιότητα και η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που από τη μια καλύπτει το ρατσιστή βουλευτή του, αρνούμενος να τον διαγράψει και από την άλλη χρησιμοποιεί την οικογένεια Αντετοκούμπο για να ξεπλύνει τη ντροπή, ξεπερνάνε κάθε όριο».

Έλληνες πολίτες ορκίζονται η μητέρα και ο μικρός του αδερφός στο Μαξίμου

Η μητέρα και ο μικρός αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα πολιτογραφηθούν σήμερα τιμητικά Έλληνες πολίτες ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Εμέκα Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα γίνει στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σάλος με τον Κ. Μπογδάνο και τη λίστα νηπιαγωγείου

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας MeaCulpa.gr με τη λίστα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, το οποίο στοχοποιούσε αλλοδαπούς μαθητές.

Ο εν λόγω κατάλογος αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις, ωστόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε κάνει retweet το εν λόγω δημοσίευμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά την παραίτησή του.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναγνώρισε το λάθος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.  Σημειώνεται ότι μέχρι το 2019 ήταν ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας.

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τη διαγραφή Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να διαγράψει τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση στην ιστοσελίδα meaculpa.gr, η οποία φέρεται να δημοσίευσε ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στην πόλη.

Την ανάρτηση αυτή έκανε retweet ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.