Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Amazon και εν μέσω ανακοίνωσης του ΑΕΠ των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1% στις 13.083 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,8% στις 7.021 μονάδες, ενώ στις 6.209 μονάδες με απώλειες 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια όπως αναμενόταν, αλλά δήλωσε ότι έχει ήδη σημειωθεί “σημαντική” πρόοδος στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει μια ιστορική άνοδο του πληθωρισμού.

Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν 2,1%, μετά τις αδύναμες προβλέψεις της Amazon.com

Η Volkswagen διολίσθησε 2,4%, αφού η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης δήλωσε ότι αναμένει οι παραδόσεις να είναι περίπου ίδιες με πέρυσι και ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 4,3 δισ. ευρώ (4,28 δισ. δολάρια), πίσω από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Η Danone σημείωσε άνοδο 1,3%, αφού αύξησε την πρόβλεψή της για την αύξηση των εσόδων του 2022, καθώς ο γαλλικός όμιλος τροφίμων κατάφερε να αυξήσει τις τιμές για να αντιμετωπίσει την άνοδο του κόστους.

Διαβάστε ακόμη: