Οι περισσότερες ασιατικές αγορές υποχώρησαν την Τετάρτη εν μέσω αβεβαιότητας για την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ, ενώ οι ανησυχίες για το εμπόριο οδήγησαν τις κινεζικές αγορές σε χαμηλό επτά μηνών.

Οι περιφερειακές αγορές ακολούθησαν τις απώλειες στα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών, τα οποία υποχώρησαν καθώς η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα δυναμικό ντιμπέιτ. Το ντιμπέιτ δημιούργησε περισσότερες αμφιβολίες για την προεδρική κούρσα του 2024, ενώ απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για την ψηφοφορία.

Η προσοχή εστιάζεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.

Οι κινεζικές μετοχές σε χαμηλό 7 μηνών εν μέσω ανησυχίας των ΗΠΑ

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,2% και 0,8% αντίστοιχα, διευρύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση και διαπραγματευόμενοι σε χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,5% και βρισκόταν επίσης κοντά σε χαμηλό ενός μηνός μετά την ψήφιση στις ΗΠΑ του νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των εμπορικών γραφείων της περιοχής από το αμερικανικό έδαφος.

Το κλίμα απέναντι στην Κίνα κλονίστηκε από την πρόοδο του νομοσχεδίου των ΗΠΑ που σχεδιάζει να περιορίσει τις συναλλαγές με κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχεδόν ομόφωνα υπέρ του νομοσχεδίου τη Δευτέρα.

Το Πεκίνο επέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία. Όμως το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη πιθανό εμπόδιο στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες από την πρόσφατη επιβολή νέων, απότομων εμπορικών δασμών σε ορισμένες κινεζικές βιομηχανίες, σημειώνει το Investing.com

Διαβάστε ακόμη: