Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, σε μια εβδομάδα γεμάτη οικονομικά στοιχεία και συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών, μαζί με τα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ.

Η δράση της αγοράς ήταν υποτονική στον απόηχο των εκπληκτικά ισχυρών ερευνών επιχειρηματικής δραστηριότητας της Παρασκευής, οι οποίες ενίσχυσαν την υπόθεση για υψηλότερα επιτόκια, σημειώνει το Reuters.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,2%. Τα κινεζικά blue chips υποχώρησαν κατά 0,4%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,6%.

Αποτελέσματα τεχνολογικών κολοσσών

Η Apple και η Microsoft από μόνες τους έχουν αντιπροσωπεύσει σχεδόν το ήμισυ των κερδών του S&P 500 μέχρι τον Μάρτιο, οπότε υπάρχουν πολλά που εξαρτώνται από τις προοπτικές τους.

“Πιστεύουμε ότι οι σταθερές εταιρείες Microsoft, Amazon και Google θα πρέπει όλες να παρουσιάσουν αποτελέσματα που θα ανταποκρίνονται και πιθανότατα θα ξεπερνούν τις προσδοκίες της Street για το 1ο τρίμηνο αυτή την εβδομάδα, παρά τον πρόσφατο θόρυβο στην αγορά”, ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush Securities.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενδέχεται να ψηφίσει επί ενός σχεδίου των Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους με αντάλλαγμα περικοπές δαπανών. Οι αδύναμες φορολογικές εισπράξεις σημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα νωρίτερα από το αναμενόμενο και ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει οδηγήσει σε αύξηση των συμβάσεων ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τους μισθούς και την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα θα ενισχύσουν πιθανότατα την υπόθεση της περαιτέρω σύσφιξης.

Διαβάστε περισσότερα