Οι πληροφορίες για επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, ύψους 1 δισ. ευρώ, τις οποίες πρώτο μετέδωσε το radar.gr, οδήγησαν την Alpha Bank στο limit down.

H μετοχή της συστημικής τράπεζας έφτασε το -30% και αυτή την ώρα υποχωρεί 20%, εν όψει της  ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας για το α΄ τρίμηνο του 2021.

Όπως έχει μεταδώσει το radar.gr, η συστημική τράπεζα που θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δις. ευρώ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Goldman Sachs η οποία και θα είναι ο συντονιστής της ιλιγγιώδους έκδοσης μέσω της οποίας η τράπεζα θα καταστεί η πιο εύρωστη κεφαλαιακά συστημική τράπεζα της χώρας και θα πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο στοίχημα της διάχυσης του Ταμείου Ανάκαμψης!

Στις 27 Μαΐου η Alpha bank θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα και ταυτοχρόνως φημολογείται ότι θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις, όπως η συνεργασία της με την Goldman Sachs για παράδειγμα!

Και η συνεργασία αυτή στο μυαλό των ισχυρών της αγοράς θα ηχήσει ως προαναγγελία αύξησης κεφαλαίου μαμούθ, με όρους που δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων ούτε διασαφηνίζεται εάν θα αφορά νέους ή παλαιούς μετόχους.

Η Alpha bank, η Goldman Sachs και τα μυστήρια του 1 δις!